gtag('config', 'UA-9988504-5');

Investicijski srebrnjak 1,5 euro Wiener Philharmoniker

Investicijski srebrnjak 1,5 euro Wiener Philharmoniker, Austrija

Investicijski srebrnjak 1,5 euro Wiener Philharmoniker spada u red najpopularnijih svjetskih ulagačkih kovanica od plemenitih kovina. Proizvod je to ugledne austrijske kovnice zlata i srebra Münze Österreich, koja ima višestoljetnu tradiciju kovanja optjecajnih zlatnika i srebrnjaka.

Posjedujete li investicijski srebrnjak 1,5 euro Wiener Philharmoniker, ili možda više njih, koje želite prodati? Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas i zatražite ponudu za otkup. Mi smo specijalizirana tvrtka za trgovanje investicijskim i numizmatičkim kovanicama od plemenitih kovina s višegodišnjom tradicijom.

Opis kovanice investicijski srebrnjak 1,5 euro Wiener Philharmoniker

Orgulje iz Koncertne dvorane Musikverein u Beču, sjedištu Bečkih filharmoničara, prikazane su na aversu (licu) kovanice Investicijski srebrnjak 1,5 euro Wiener Philharmoniker. Nominala srebrnjaka ispisana je polukružno u donjem dijelu aversa (“1,50 EURO”), a iznad nominale navedena je godina izdanja, te podatak o čistoći srebra i količini srebra što ga kovanica sadrži (“1 UNZE FEINSILBER”, ili u prijevodu jedna unca – 31,1015 grama – srebra čistoće 99,9 %). Kružno oko središnjeg motiva orgulja navedeno je ime države izdavateljice srebrnjaka “REPUBLIK ÖSTERREICH”.

U središtu reversa (naličja) nalazi se skupina instrumenata koji su dio svakog simfonijskog orkestra. Kružno uz gornji rub reversa ispisan je tekst “WIENER PHILHARMONIKER” (“Bečka filharmonija”), te sitnim slovima “SILBER” (“Srebro”).

Promjer srebrnjaka: 37 milimetara

Obod: gladak

Autor dizajna: Thomas Pesendorfer

Godina prvog izdanja: 2008

Ukupna masa u gramima 31.1035

Udio mase srebra: 0.999

Masa čistog srebra u uncama: 1