gtag('config', 'UA-9988504-5');

Srebrnjak 2 francs “La Semeuse” od 1898. do 1920.

Srebrnjak 2 francs od 1898. do 1920.

Poznat u Francuskoj i kao “La Semeuse” (“Žetelica”), srebrnjak 2 francs krasi zanimljiv i atraktivan dizajn koji je osmislio francuski medaljar Louis-Oscar Roty. Identičan dizajn ima i srebrna kovanica od 1 francuskog franka koja je bila kovana u istome razdoblju potkraj 19. i početkom 20. stoljeća, ali i neke druge kasnije francuske optjecajne kovanice od neplemenitih kovina.

Ako želite prodati ovaj ili neki drugi srebrnjak iz svoje kolekcije, kontaktirajte nas i zatražite ponudu. Procjenu obavljamo putem interneta ili u izravnom kontaktu. Nudimo također najpovoljnije cijene otkupa.

Opis kovanice srebrnjak 2 francs

Djevojka koja personificira Francusku i sije žito protiv vjetra prikazana je na reversu (naličju) kovanice srebrnjak 2 francs. Kružno oko djevojčina lika naveden je naziv zemlje izdavateljice srebrnjaka “REPUBLIQUE FRANÇAISE” (“Republika Francuska”).

Maslinova grančica s četiri ploda nalazi se na aversu (licu) srebrnjaka. Iznad grančice ispisana je nominala “2 FRANCS”) a ispod je navedena godina izdanja. Kružno oko središnjeg motiva na aversu ispisan je moto Francuske Republike “LIBERTE EGALITE FRATERNITE”.

Promjer: 27 milimetara

Debljina: 2 milimetara

Naklada: ukupno više od 92 milijuna komada

Ukupna masa u gramima 10

Udio mase srebra: 0.835

Masa čistog srebra u uncama: 0.2684