gtag('config', 'UA-9988504-5');

Srebrnjak 150 kuna Orao štekavac, 1997

Srebrnjak 150 kuna Orao štekavac, 1997

Prirodna baština hrvatske Baranje središnji je motiv numizmatika srebrnjak 150 kuna Orao štekavac. Zajedno s kovanicom nominale 200 kuna, ona oblikuje seriju srebrnjaka s jedinstvenom temom. Osim u srebru, ova je kovanica iskovana i u zlatu, i to nominale 500 kuna.

Za sve koji ovu ili bilo koju drugu srebrnu kovanicu žele prodati, odnosno, ponuditi za otkup, nudimo mogućnost procjene. Otkup srebrnjaka obavljamo u našem središnjem uredu. Kontaktirajte nas s  povjerenjem.

Opis kovanice srebrnjak 150 kuna Orao štekavac

Simbolički prikaz Kopačkog rita, parka prirode u najistočnijem dijelu Hrvatske, nalazi se na aversu (licu) numizmatika srebrnjak 150 kuna Orao štekavac. U gornjem dijelu kovanice navedena je država izdanja “REPUBLIKA HRVATSKA”, te nominala 150 kuna. Na vrhu je utisnut hrvatski državni grb. Polukružno u donjem dijelu aversa ispisan je naziv regije u kojoj se prirodne znamenitosti prikazane na kovanici mogu naći – “BARANJA”. U nastavku je navedena i godina izdanja srebrnjaka “1997.”

Revers (naličje) sadrži prikaz orla štekavca. U gornjem desnom dijelu aversa ispisan je tekst “ORAO ŠTEKAVAC”. Uz lijevi rub sitnim su slovima utisnuti inicijali dizajnera srebrnjaka, akadamskog kipara i medaljara Damira Mataušića.

Srebrnjak je iskovan u kovnici Hrvatskog novčarskog zavoda u nakladi od tisuću primjeraka.

Promjer: 37 milimetara

Ukupna masa u gramima 24

Udio mase srebra: 0.925

Masa čistog srebra u uncama: 0.7137